Nyheter

02.10.2017

Mobiler skal dokumentere menneskelige skjebner

Ring Radiosystemer og Telering har gitt 20 mobiltelefoner til Flyktninghjelpen som skal brukes til å dokumentere flykningekriser som skjer i ulike deler av verden.

Ring Radiosystemer har i mange år levert telefonløsninger og tilbehør til Flyktninghjelpen. Sammen med hovedkontoret Telering har Ring Radiosystemer valgt å sponse Flyktninghjelpen med mobiltelefoner slik at kolleger som er nært på kriser lettere kan dokumentere det som skjer via bilder og film.
- Flyktninghjelpen har lenge vært en fornøyd kunde av Telering/Ring Radiosystemer. Tjenester er raske, effektivt levert, og en god løsning for oss og vi kan alltid stole på dem som jobber der, sier Mads Grandt, ICT Operations Manager, i Flyktninghjelpen. Han er glad for at det profesjonelle samarbeidet også har fått et veldedig innslag.

Her finner du en Telering-forhandler nær deg


Viktig verktøy
Mobiltelefonen blir et viktig verktøy for å fortelle historien til mange av dem som er på flukt, og med mobiltelefonen er veien kort til ulike kanaler.

Trond Voll, administrerende direktør i Telering, er svært fornøyd med å være mer enn en tradisjonell leverandør til Flyktninghjelpen.
- Samarbeidet mellom Ring Radiosystemer og Telering gjør at Flyktninghjelpen kan sikre at flyktningene får fortalt sine historier. Det finner daglig sted mange slike kriser rundt om i verden som ikke nødvendigvis følges eller fanges opp av de tradisjonelle mediene, sier Voll. Han sier videre at fordelen med en mobiltelefon er at den oppleves mindre skremmende enn et vanlig filmkamera.
- Som leverandør til Flyktninghjelpen har vi over tid sett den fantastiske innsatsen som gjøres, og da er det enkelt å bidra utover det rent forretningsmessige. Kan vi utgjøre en liten forskjell med det vi gir av utstyr, er det bra, fortsetter Voll.

LES OGSÅ: Disse medarbeiderne får ny mobil hver 18. måned

Historier
I en leir nordvest i Tanzania arbeider flyktninghjelpens kommunikasjonsrådgiver Nashon Tado. Han er allerede i gang med å dokumentere - og gjenfortelle - historiene til mange av dem som bor i leiren. Flyktningene kommer fra Burundi og over 240 000 mennesker har søkt tilflukt i nabolandet Tanzania. Den aktuelle leiren er bygget for 50 000 flykninger, mens antallet er cirka 125 000. De fleste er kvinner og barn.
- Jeg visste at det var store utfordringer her, men ikke at behovene er så store, forteller Nashon.